Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.07.2010 14:35 - За убийството на Боби Райнов
Автор: moddib Категория: Политика   
Прочетен: 11946 Коментари: 22 Гласове:
19


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Здравейте,
прочетох един много смислен коментар в днес.бг и затова искам да го предоставя да го рпочетат всички и да се замислят малко над това което пише!

В неделя в София, на границата между Факултета и Овча купел тълпа от поне 50 цигани, въоръжени с брадви, колове и вили, нападна трима българи в двора на къщата им и закла 25-годишния Боби Райнов. Чисто битово. С брадвите. Това не е расистко или етническо убийство. Расистко е българин да се възмути в градския транспорт, че контрольорите подминават циганите мълчаливо. А те ги подминават, за да не получат някоя брадва в тила. Чисто битово. Този възмутен българин е расист и ксенофоб.
Убийството, по точно клането, на Боби Райнов за медиите е „Случаят Райнов”. Той е неизяснен. Не е ясно точно колко е виновен Боби. Защото със сигурност е виновен. Когато има скандал и побой между 3-ма българи и 50 цигани, помъкнали брадви, задължително са виновни българите. Българите са расисти, циганите с брадвите са отивали за гъби. Това им е неразделна част от бита. Като ходят из София да си носят брадвите.

Няма как Боби да не е виновен. Виновен е, защото си е позволил да защити свои приятел, бранел имота си от незаконно настанилите се на него цигани. Апропо, въпросният имот е точно на границата между Красна поляна и Овча купел, където са и печално известните „Виетнамски общежития”. Същите, които настояваме да се прамахнат вече две години, защото циганите живеещи в тях, постоянно нападат и тормозят околните българи. Същите цигани, които преди две години вилняха из „Красна поляна” със същите брадви и крещяха „Смърт на българите”.
Въпросът е точно колко е бил виновен Боби в този „случай”. Битовият случай, с брадварска развръзка. Брадвата в тила му.

* * *

Расистко е да питаш защо 35 хиляди цигани в махалата в Сливен „плащат” между 25 и 45 лева вода на месец. Общо. И защо българите в Сливен трябва да плащат водата на циганите.
Расистко е да питаш защо циганите се заселват където си пожелаят в София и си издигат смрадливи катуни, източници на зарази, болести и престъпност на общинска земя.
Расистко е да питаш кога управляващите държавата ще излязат лице в лице с българската общественост и ще признаят, че държавата е на ръба на гражданската война. Че циганската престъпност е неконтролируема. Че нямат топки (управляващите, не онези с брадвите) да признаят: да, гетата във „Виетнамските общежития”, „Баталова воденица”, „Захарна фабрика”, „Орион” са незаконни и опасни, да, там се нагнетява напрежение и омраза срещу българите, държавата и институциите ни. И да ги сринат тези гета. И да изпратят тези които са ги населили, там, откъдето са дошли.
Че циганите трайно, последователно и безвъзвратно се отписват от българското общество.
Че нямат топки (да напомня – управляващите, държавата) да наредят ясно, гласно и недвусмислено на българските правоохранителни и правораздавателни органи да смажат циганската престъпност. Няма го по медиите храбрия прокурор да изкрещи властно на 50-те убийци с брадви „Вие сте престъпници и като всички престъпници – на колене!”. Или както там беше знаменитата му реплика от известния съвременен български „Тумбстоун”.
Когато цигани секат българи с брадви това не е расизъм или ксенофобия. Това е чисто битов скандал. Циганите имат права. Да секат с брадви. Битово. Циганите са свободни при битови скандали да секат българите. Това е част от техния бит. Това ги извинява. Това е част от уникалната циганска самобитност. Като това да гледат кон на терасата на 5тия етаж на общински блок. Като това да разрушат същия този блок. Като това да разрушават бавно, но последователно държавата. Държавата България.
Попитайте Хелзинкския комитет. Попитайте всички лигави лицемери, които от години изкарват 30-те си сребърника, като хленчат по всички телевизии колко гадни расисти сме ние българите. Ние българите сме виновни, защото не сме толерантни и не създаваме на циганите необходимите условия за да ни секат по-често.
Преди дни Илия Илиев, лидер на циганската партия „Дром”, заяви в ефира на национална телевизия по повод изключително тежкото положение, при което живеят българите на улица „Ришки проход”: „Това е положението. На когото не му харесва да ходи Швейцария”. Преспокойно. Един циганин може да си позволи да гони българите от България. Без нито дума, нито звук, коментар от стотиците „човекозащитни” организации. За тях скандалът е „битов”, а Боби е виновен. Това ще ви кажат те, ако ги извлачите от дупките им и ги попитате за коментар.
Ако един българин каже на циганите: „Това е положението. На когото не му харесва, да си ходи в Индия”, при всички положения ще е гаден расист.
Който от вас си помисли обратното също задължително е расист, ксенофоб и „хейтър”.

* * *

Вчера на протеста пред Събранието стотици тъжни и гневни млади хора си пожелаха един ден тълпата самобитни цигани с бради да срещнат някой „толерантен” властимащ, някой лигав, гнусен, либерален „правозащитник” и да му пръснат главата със сопите и брадвите. Съобразно самобитните си потребности. Страшно, но разбираемо пожелание.
Обратното броене тече. Брадвите стават все повече. Властта е изправена пред много труден, но много важен избор. Много по-важен от оставката на Лъчо Иванов. Много по-важен от Трактора, много по-важен от Р.Овч. и газовите договори. Много по-важен от цялата сапунка, наречена български обществено-политически живот. Проблемът е наследен от години, но трябва да се разреши днес. Защото на карта е подставено самото съществуване на българската държава. Разрешение, основано на равенството на българските граждани пред закона.
Лично аз няма да ходя в Швейцария заради битовите потребности на циганите. Но няма и да чакам брадвите да потропат и на моята врата. Смятам да защитавам основното си човешко право – правото на живот, моят и на моите близки, тук в моята Родина.
Моите искрени и дълбоки съболезнования на Любо и на останалите близки на Боби Райнов. Боби, които беше на годините на малкия ми брат, Боби с когото не се запознах, защото преди мен го срещнаха 50 циганина с брадви и го заклаха. Малко преди да навърши 26 години.



Гласувай:
19



1. divna8 - Много силно и ясно написано!
09.07.2010 14:44
Подписвам се под него !!!
Мир и Светлина за Боби...
цитирай
2. анонимен - от тук
09.07.2010 14:50
http://djambazki.org/?p=96
цитирай
3. анонимен - ВИКАЙТЕ "БРАТУШКИТЕ", ТЪПАЦИ ТАКИВА ......ДА ВИ "ОСВОБОЖДАВАТ"!!!
09.07.2010 17:55
БЪЛГАРИНА Е ТЪПО ЖИВОТНО!
НАПЪЛНО СИ ЗАСЛУЖАВА СЪДБАТА !
НЕКА ГО БИЯТ ,ЕБАТ ,ЯЗДАТ ,КАТО ЖИВОТНО И УБИВАТ КАТО СВИНЯ НА КОЛЕДА!
ТОВА Е СЪДБАТНА НА ВСЕКИ ТЪП РОБ, КОЙТО ВЕЧНО ЧАКА НЯКОЙ ДРУГ ДА СИ ЗАЛОЖИ ЗАДНИКА ЗАРАДИ НЕГО!!!!!

НЕ МИ ПУКА ЗА ВАС!!!!!
ВИЕ СТЕ ТЪПИ КОПЕЛЕТА ,ЗАЩОТО НИКОГА НЕ СТЕ СЕ ОПРАВЯЛИ САМИ В ЖИВОТА!!!!
НЕ СТАВАТЕ ЗА НИЩО!!!!
АКО АЗ ТРЪГНА ДА СЕ БИЯ----ВСИЧКИ ВИЕ ,ЩЕ СЕ ИЗПОКРИЕТЕ В ДУПКИТЕ СИ ОТ СТРАХ И УЖАС!!!!!
ЕВАЛА НА ЦИГАНИТЕ-----ПОНЕ СА ЕДИННИ!
МОЖЕ ДА СА МРЪСНИ ЦИГАНИ ,НО УМЕЯТ ДА СЕ ПОДКРЕПЯТ И ДА ЗАЩИТАВАТ ИНТЕРЕСИТЕ СИ!!!!
БЪЛГАРИТЕ-НЕ!!!!!!
КАТО НЕ УМУЯТ----НЕКА МРАТ!!!!
ОЦЕЛЯВАТ СИЛНИТЕ И СМЕЛИТЕ!!!
РОБИТЕ ДА МРАТ!!!!
цитирай
4. moddib - Прав си
09.07.2010 18:03
но това не може да продължава! А и не винаги сме били такива - http://www.youtube.com/watch?v=rqEpBK_LjR0&feature=related
цитирай
5. анонимен - кога?
09.07.2010 18:51
Добре де, защо един роднина на това момче не си купи оръжие, да си изкара (при докторите на Маргините или подобни боклуци) документ за невменяемост и не застреля 20-тина мангала които са му наблизо? Това ще е проява на характер. Може преди това да организира и скинари, които да помагат. Това ще е родолюбие и взаимопомощ в бездържавието ни.
цитирай
6. анонимен - АНБО.СС.----КУПЕТЕ СИ ОРЪЖИЕ! "Свободата Санчо......"
09.07.2010 19:27
КУПЕТЕ СИ ОРЪЖИЕ!
В СВОБОДНИЯ СВЯТ ,НЯМА МЯСТО ЗА КОЛЕБАНИЯ И НАИВНИЦИ!
НАУЧЕТЕ СЕ ДА СЕ СЪЮЗЯВАТЕ И ЗАЩИТАВАТЕ ВЗАИМНО!
ТОЧНО ЗА ТОВА СА ,ПРИЯТЕЛИТЕ!
СВОБОДАТА И ЧУВСТВОТО ЗА СОБСТВЕНА СИГУРНОСТ---ПРАВИ ЧОВЕКА ,СВОБОДЕН!

"СВОБОДАТА САНЧО, СЕ НАМИРА НА ВЪРХА НА КОПИЕТО-КОЕТО НОСИШ...."
/ДОН КИХОТ---М.Сервантес/
цитирай
7. анонимен - Добре де, защо един роднина на това ...
09.07.2010 19:36
анонимен написа:
Добре де, защо един роднина на това момче не си купи оръжие, да си изкара (при докторите на Маргините или подобни боклуци) документ за невменяемост и не застреля 20-тина мангала които са му наблизо? Това ще е проява на характер. Може преди това да организира и скинари, които да помагат. Това ще е родолюбие и взаимопомощ в бездържавието ни.

Въпроса е ти какво ще направиш? Готов ли си да защитиш родината си? Защото един обезумял от скръб роднина няма да ни реши проблема. Този проблем засяга всичси ни, защото утре ще бъде тормозен, изнасилен, пребит и/или убит нечии друг роднина! Нека всички си признаем, че проблема вече не е между роднините на убития и циганите от въпросното гето, той е между цивилизованата част от нашето обществото и получовеците от гетата живещи по собствени правила и закони. Трябва да се сложи край на този произвол! Или държавата ще вземе крупни мерки за овладяване на тази натърпима вече ситуация или този локални комфликти постепенно ще прерастнат в нещо по голямо.
цитирай
8. анонимен - българия е толкова проста държава
09.07.2010 22:04
толкова е издухано всичко ,че само едно може да я управи трябва да я продадат на някоя дуржава която е показала, че може да управлява и да осигорява гражданите си .
цитирай
9. анонимен - ....
10.07.2010 01:06
младежи, всеки си решава сам за себе си. няма "държавата", "нацията".... държавата, нацията - това си ти, аз, той.... те са съвкупност от хора, не някакви отвеяни понятия, с които да извиняваме бездействието си. "ама такава ни е нацията - овча" такава е - ама друг път. и аз съм от тая нация. роден и живял само в Бг. ама не търпя - нищо. търппя даже по-малко от приетото за прилично. веднъж банда цигани искаха да ме бият. гоних ги с нож, докато се изморих да бягам - тоест, гоних един, щото останалите 4 се разбягаха в 5 посоки. друг път мангал заговори една девойка, която беше с мен. размазах го,скочиха още един куп цигани, ама скочи и един мой приятел и ги потрошихме. 2 на 6 - 7 бяхме, горе -долу. та, ако мен ме нападне тълпа цигани, със сигурност ще има трупове. после в съда може и да съм виновен, може да съм престъпник,може и да съм изрод - ама ще съм направил, каквото трябва. "ама правителстовот толерира циганите,амаще отидем в затвора, ако убием дори при самоотбрана...." - ами като не искате, стойте да ви колят. аз убивам, а ако съдът реши -отивам в затвора. ама има и друго - съдът ще вкара в затвора 1, 2, 5, 25 българи за това, че са убили циганин - макар и при самоотбрана. ами 100 000? ами 250 000? ами около 2 500 000 българкси мъже в активна възраст? как ще ги осъди и вкара в затвора? няма правителство, което да тръгне срещу народа си и да оцелее. правителството може да мачка самоотделния гражданин - но коггато стотици хиляди граждани отстояват едновременно и активно еднаква позиция, всяко правителство ще клекне. знам, че това няма да стане скоро - още сума време ще се делим на стадо,чакащо заколение, и "самостооятелни бойни единици", приели, че както и да ги осъди ПРАВИТЕЛСТВОТО, няма да допуснат да са безропотни жертви. аз категорично знам от коя порода съм. всеки да си прави сметката.
цитирай
10. анонимен - или мангалите или ние,време е
10.07.2010 02:50
или мангалите или ние,време е
цитирай
11. lambo - Ние нямаме хора във власта
10.07.2010 08:02
Не е вярно че властниците "нямат топки" да решат проблема с циганите

Защото самите властници са цигани
Бащата на "турчина" Доган е циганин от с. Пчеларово - Добричко
Бащата на "националиста" Сидер пък е Сливенски циганин
Бащата на "комуниста" Седефчов е Радомирски циганин
Родителите на "анти-комуниста " Иван Костов са Панагюрски цигани
Бащата на "евреина" Дянков също е циганин. Дянков не се среща с него
Маргарита Попова също е циганка

Характерни цигански черти имат фейсовете на ББ и ЦЦ
Яшар (Т.Ж.) който бе пазен от ББ също е чист циганин
Оттам идва силата и агресията на циганите
Оттам са спрени детските на половин милион българчета, и на нито едно циганче
Оттам идва практиката ние да плащаме тока и водата на циганите

НЕ Е ДОПУСНАТ НИТО ЕДИН БЪЛГАРИН ДО ВЛАСТА ...
цитирай
12. анонимен - Финалния абзац е много точен в оп...
10.07.2010 09:31
Финалния абзац е много точен в описанието си, какво точно се крие зад тази статия. Жажда за кръв, омраза и диващина. Препоръчвам на автора да се прегледа при психолог за да установи произхода на тази агресия.
Иначе в интелектуален план, като са започнати да се задават въпроси, защо не се задават до край? Защо циганите са насилствено държани, заради произхода си, като статут на диваци? Кой от вас работодатели ще наеме циганин на работа? Единствения шанс на циганина за кариера е като зидаро-мазач. И решение ли е да се създават гета, вместо да се цивилизоват?
Ама защо говоря, като няма уши да ме чуят. Само страх а страха ражда дившаката слепота в очите.
цитирай
13. magikaa - Финалния абзац е много точен в оп...
10.07.2010 09:39
анонимен написа:
Финалния абзац е много точен в описанието си, какво точно се крие зад тази статия. Жажда за кръв, омраза и диващина. Препоръчвам на автора да се прегледа при психолог за да установи произхода на тази агресия.
Иначе в интелектуален план, като са започнати да се задават въпроси, защо не се задават до край? Защо циганите са насилствено държани, заради произхода си, като статут на диваци? Кой от вас работодатели ще наеме циганин на работа? Единствения шанс на циганина за кариера е като зидаро-мазач. И решение ли е да се създават гета, вместо да се цивилизоват?
Ама защо говоря, като няма уши да ме чуят. Само страх а страха ражда дившаката слепота в очите.


За съжаление трябва да се съглася с всяка една твоя дума...
И аз отдавна спрях да говоря.
цитирай
14. анонимен - Всички цигани трябва да се съберат ...
10.07.2010 10:21
Всички цигани трябва да се съберат на едно място и да се полеят с напалм. Но и ние българите си имаме недостатъците - в случая с закланото момче всички българи от махалата трябваше да се дигнат и да съсекат поне 50 мангла. В библята е казано -око за око , зъб за зъб. Докото не сме единни ще ни секат циганити. Аз съм средностатистическа българка, ако на улицата ме нападне някой манагал ще ме защи ти ли някой българин- Не! Тогава за какво говорим?! НЕКА НИ СЕКАТ МАНГАЛИТЕ!
цитирай
15. анонимен - до мнения 12 и 13
10.07.2010 10:35
Как точно да предложиш работа на циганин, различна от нещо в строителството или почистването, като той не може да чете, не може да пише, не може да се държи с човека отсреща като цивилизован човек, като служител, а не като изискващ, очакващ и непредлагащ нещо, дори и минимално, като труд?

Каква работа да им предложа аз като работодател в такъв случай?

Когато дойдат с потенциал за работата, която предлагам аз, тогава ще минат на интервю, както всички други, включително и аз самата някога, и ако спечелят интервюто (винаги съм давала шанс на кандидатите), могат да станат част от екипа ни.
Но досега не се е случвало циганин да кандидатства при нас. Защо ли?
А същевременно работим с децата на цигани - е, родителите са неграмотни - даже и това не могат. Какво друго да им предложиш? Как да ги интегрираш?
Като им предлагаш нещо, за което нямат потенциал и с което няма да се справят, и ще съсипят - само и само да ги интегрираш?

Е, така интеграция не се прави.

Все едно да интегрираш някой, който представа си няма от свирене на пиано, а и не иска да се занимава с музика, в клас с пианисти. Ако пък иска, решението е очевАдно, мисля. Трябва да може да отговори на изискванията в този клас.

Като не отговарят на някакви минимални очаквания и нямат съответни умения, не ги искам интегрирани.

Лошото е, че ние трябва да се интегрираме пред ЧЕЗ, пред топлофикация, пред столична компания Градски транспорт, данъчното - защото ако не сме си платили дължимото, ще ни кръцнат, ще ни свалят от трамвая и т.н. А тези български граждани - за циганите иде реч - в същата сиутация им е все тая и никой нищо няма да им стори.

Е, не е честно.
цитирай
16. demonwind - Паразитът,
10.07.2010 11:06
който върши зулуми, без да допринася за обществото, има две основни права:
1. Да се опита да живее така, че да бъде полезен за себе си и околните
2. При невъзможност първото условие да бъде изпълнено, да пукне като псе, каквото всъщност представлява!
Някои хора (Хитлер, Химлер, Айхман, Менгеле, Демянюк, Клаус Барби, Сталин, Берия, Франко, Пол Пот и др.) са успели донякъде да сложат ред в хаоса, но уви, вече отново духът е извън бутилката и много майки слагат черните кърпи, сломени от мъка по загробените си от гнидите деца!!! Ако вярваме в прераждането, то горепосочените господа рано или късно ще дойдат отново на този свят. Дано да е скоро и този път всичките да са в България и да са от чист български етнос!!!
цитирай
17. анонимен - Не руснаците,
10.07.2010 11:20
циганите ще ни освободят нас.Те са единствените,които са достатъчно бедни, гладни и сплотени да се надигнат с колове и брадви ,за да поискат по-добър живот за себе си и децата си.Ние българите сме толкова страхливи,че единственото,което можем е да си измием ръцете с циганите.
цитирай
18. vmir - 13. magikaa,
10.07.2010 13:01
magikaa написа:
анонимен написа:
Финалния абзац е много точен в описанието си, какво точно се крие зад тази статия. Жажда за кръв, омраза и диващина. Препоръчвам на автора да се прегледа при психолог за да установи произхода на тази агресия.
Иначе в интелектуален план, като са започнати да се задават въпроси, защо не се задават до край? Защо циганите са насилствено държани, заради произхода си, като статут на диваци? Кой от вас работодатели ще наеме циганин на работа? Единствения шанс на циганина за кариера е като зидаро-мазач. И решение ли е да се създават гета, вместо да се цивилизоват?
Ама защо говоря, като няма уши да ме чуят. Само страх а страха ражда дившаката слепота в очите.


За съжаление трябва да се съглася с всяка една твоя дума...
И аз отдавна спрях да говоря.


Такива като вас изобщо не са говорили, видно от тава, че представа си нямате за какво става дума, а просто ви се иска за чужда сметка някак де се лигитимирате като хора с отношение. Дори не сте прочели постинга, в противен случай нямаше да подкрепяте многократните антибългарски призиви по националните медии и да хулите който не приема тази изроденост в тълкуванията на правата. Нещастни мързеливци, скоро и до вас ще стигнат набезите, и тогава няма да си спомняте какво сте дрънкали сега.

p.s. На други места нахлуващите в чужд двор щяха да бъдат застреляни още на портата, камо ли да размахват вътре на воля брадви и да трепят, а някакви малоумници да "умуват", колко били прави.
цитирай
19. apostapostoloff - Бог създаде човека, а "Колт" го направи свободен
10.07.2010 13:25
От години пиша и пледирам за поправка в конституцията. Една поправка, взета направо от американската конституция, която гласи: "Народът има право да носи оръжие."

Защото Бог създаде човека, а "Колт" наистина го направи свободен! Воистина свободен!
цитирай
20. pomiqrat - За едно им правя евала на циганите. ...
10.07.2010 14:34
За едно им правя евала на циганите. Може по между си да се мразят, но ако някой посегне и на най-пропадналия от тях се събират, за да отмъстят на дееца.
цитирай
21. magikaa - 18. vmir,
10.07.2010 22:44
vmir написа:
magikaa написа:
анонимен написа:
Финалния абзац е много точен в описанието си, какво точно се крие зад тази статия. Жажда за кръв, омраза и диващина. Препоръчвам на автора да се прегледа при психолог за да установи произхода на тази агресия.
Иначе в интелектуален план, като са започнати да се задават въпроси, защо не се задават до край? Защо циганите са насилствено държани, заради произхода си, като статут на диваци? Кой от вас работодатели ще наеме циганин на работа? Единствения шанс на циганина за кариера е като зидаро-мазач. И решение ли е да се създават гета, вместо да се цивилизоват?
Ама защо говоря, като няма уши да ме чуят. Само страх а страха ражда дившаката слепота в очите.


За съжаление трябва да се съглася с всяка една твоя дума...
И аз отдавна спрях да говоря.


Такива като вас изобщо не са говорили, видно от тава, че представа си нямате за какво става дума, а просто ви се иска за чужда сметка някак де се лигитимирате като хора с отношение. Дори не сте прочели постинга, в противен случай нямаше да подкрепяте многократните антибългарски призиви по националните медии и да хулите който не приема тази изроденост в тълкуванията на правата. Нещастни мързеливци, скоро и до вас ще стигнат набезите, и тогава няма да си спомняте какво сте дрънкали сега.

p.s. На други места нахлуващите в чужд двор щяха да бъдат застреляни още на портата, камо ли да размахват вътре на воля брадви и да трепят, а някакви малоумници да "умуват", колко били прави.


Видно е, че ти много си чел, но за съжаление нищо не си вдянал. Няма да се хабя да ти разяснявам кое, как и защо. Както казах и в предния си коментар - КАУЗА ПЕРДУТА! Див и здрав
цитирай
22. анонимен - дабеда
11.07.2010 12:27
да мислиш за родината и децата си не е страх.

вие сте пъзльовци, защото не смеете да излезете от рамките на политкоректното. а автора го е направил.

и не е вярно, че трябва оръжие. оръжие може да потрябва, може и не.

първо трябва да се премахне всякакво наказание за инакомислие.

да не е проблем да кажа 'мангал мръсен'. примерно. особено когато е истина.

но разни неясно оформени личности пазят нечии 'права'.

а де-факто това си е дискриминация.

и последно, за кръвта и прочие. не говорим за шумна мангалска сватба в 2 през ноща. говорим именно за кръв, за убийства.
анонимен написа:
Финалния абзац е много точен в описанието си, какво точно се крие зад тази статия. Жажда за кръв, омраза и диващина. Препоръчвам на автора да се прегледа при психолог за да установи произхода на тази агресия.
Иначе в интелектуален план, като са започнати да се задават въпроси, защо не се задават до край? Защо циганите са насилствено държани, заради произхода си, като статут на диваци? Кой от вас работодатели ще наеме циганин на работа? Единствения шанс на циганина за кариера е като зидаро-мазач. И решение ли е да се създават гета, вместо да се цивилизоват?
Ама защо говоря, като няма уши да ме чуят. Само страх а страха ражда дившаката слепота в очите.



цитирай
Търсене

За този блог
Автор: moddib
Категория: Политика
Прочетен: 49431
Постинги: 10
Коментари: 35
Гласове: 28
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031